23.3.2012 Mikko Pajunen kilpailee Italian mestaruussarjassa, Jyväskyläläinen sai kutsun ajaa Renaultin uutta autoa


Mikko Pajunen kilpailee tänä viikonloppuna Italian mestaruussarjaan kuuluvassa Il Ciocco rallissa. Jyväskyläinen ajaa asvalttirallin Renault Sportin kutsumana uudella Twingo Evo R2 pajunen.italy mallilla. Pajunen on ajanut Renaultilla aiemminkin, mm. viime  vuonna Britannian rallisarjassa sekä  Suomen MM- rallissa. Kartanlukijana  toimii Kaj Lindström.

- Onhan tämä mahtava paikka päästä ajamaan. Ihan mielenkiintoinen juttu, ja autossa on  potentiaalia. Pääsin testaamaan sitä  alkuviikosta. Hyvähän se on, kun  saa ajaa. Erikoiskokeet ajetaan  sellaisilla vuoristoteillä. Paljonhan  siellä on neulansilmiä ja kapeita  paikkoja kun mennään ylös ja alas  vuorensyrjää. Meillä oli vähän pientä  ongelmaa ohjaustehostajan kanssa testeissä, mutta tiimi ryhtyi kyllä samantien selvittämään tilannetta. Auto on kuitenkin aivan uusi ja ajamaton, Pajunen kertoo.

Kilpailussa ajetaan 13 erikoiskoetta, ja se jatkuu lauantaihin. Kilpailukeskus on pieni Bargan kaupunki lähellä Firenzeä.

Pajunen ajaa Suomessa rallin SM-sarjaa Tommi Mäkinen Racingin Subarulla, ja on sarjassa talvikauden jälkeen yhteispisteissä kolmantena.

Teksti: Miiro Koivula


« takaisin uutisiin