25.2.2012 Mikko Pajunen jatkoi kolmosputkeaan rallin SM-sarjassa

mikkomikkeli

Mikko Pajunen paketoi talvirallikautensa kolmannella sijalla  Mikkelissä lauantaina. Tommi  Mäkinen Racingin neliveto-  Subarulla kilpaileva jyväskyläläinen  jatkoi näin tuttua palkintokorokeputkeaan. Talven kolmessa SM-rallissa Pajunen ja hänen kartanlukijansa Kaj Lindström  on ollut jokaisessa kolmas.

Kärkikolmikkokin on ollut tismalleen  sama: Esapekka Lappi ykkönen ja  Juha Salo kakkonen läpi koko talven. Mikkelin osakilpailussa Pajunen jäi 37 sekuntia Salosta ja puolitoista minuuttia Lapista.

- Kyllähän tässä ihmeitä olisi pitänyt tehdä, jos ylempänä olisi ollut. Samanlaista tulosta tässä nyt taas tarjottiin. Ajollisesti kaikki toimi ihan jees, ja autokin oli ok. Vähän tuo raskas keli vaikutti vauhtiin. Painava auto upposi pehmeään lumeen eikä oikein jaksanut kipittää. Tiet olivat kyllä todella hienoja, Pajunen sanoi.

Kartanlukija Lindström vertasi ralliradion haastattelussa auton painoa Lapin kevyempään S2000-luokan autoon osuvasti.

- Se on vähän sama jos Lappi laittaisi moottorikelkan tuonne takaluukkuun mukaan.

Rallin SM-sarja vetäytyy nyt pitkälle kevätlevolle. Kausi jatkuu kesäkuussa Lapualla. Pajunen on sarjan yhteispisteissä kolmantena. Lappi johtaa maksimipistein (77p.), Pajusen saldo näyttää 52,5 pistettä.

- Koitetaan vähän kehittää autoa tässä kevään aikana. Tilanne on ihan hyvä. Mitään ei ole menetetty, ja koko ajan opin lisää tästä autosta, Pajunen totesi.

Teksti: Miiro Koivula

Kuva: Marko Mäkinen


« takaisin uutisiin