13.2.2012 Mikko Pajunen onnistui Ruotsin MM-rallissa

sweden2012
Mikko Pajunen debytoi Ruotsin MM-  rallissa onnistuneesti.   Jyväskyläläinen ajoi ilman ongelmia  maaliin sijalla 17. MM- osakilpailu oli  Pajuselle uran kolmas ja  ensimmäinen nelivetoautolla.  Pajunen ja kokenut kartanlukija Kaj   Lindström kilpailivat Tommi Mäkinen  Racingin Subaru Impreza R4 -  autolla.

- Ihan mukavasti se meni. Paljon   ihmeellisemmin se ei itse asiassa  olisi voinut mennäkään. Meni ihan suunnitelmien ja tavoitteiden mukaan. Viimeistä riskiä ei tarvinnut ottaa, Pajunen totesi.

Pajunen ajoi omaa tasaista ja varmaa vauhtiaan heti avauserikoiskokeesta lähtien. Muita R4-luokan autoja ei rallissa mukana ollut, joten suomalainen joutui hakemaan kilpakumppaneita muista luokista. N-ryhmässä ajaneet hän jätti täysin varjoonsa. S2000-luokan seassa Pajunen olisi ollut viides. Taakse jäivät mm. tuotantoautojen maailmanmestari 2011 Haydon Paddon sekä 2006 maailmanmestari sekä 2011 Dakar-voittaja Nasser Al-Attiyah.

- Auto toimi hienosti. Alussa jouduttiin vähän säätämään, kun leveämmällä renkaalla auto ei tahtonut millään kääntyä. Irtolumella ei oikein kulkenut, mutta toisella ajokerralla jokainen erikoiskoe sujui paremmin, kun se lumi oli raavittu pinnasta pois, Pajunen sanoi.

Pajunen ja Lindström jatkavat kautta seuraavaksi Mikkelin SM-rallissa helmikuun viimeisenä lauantaina. Pajunen on SM-sarjassa kahden osakilpailun jälkeen kolmantena.

Teksti: Miiro Koivula

Kuva: Jarno Saari


« takaisin uutisiin