8.2.2012 Mikko Pajunen rakentaa uraa Ruotsin rallissa, Jyväskyläläinen ajaa MM-sarjan huippuja vastaan

mikko2 Mikko Pajunen kilpailee Ruotsin rallissa MM-sarjan huippuja vastaan. Jyväskyläläinen ajaa Tommi Mäkinen Racingin nelivetoisella ja turboahdetulla Subaru Imprezalla. Kartanlukijanatoimii kokenut Kaj Lindström.

Ruotsin ralli on vasta Pajusen urankolmas MM-startti.

- Ensimmäinen tavoite on tietenkinmaalintulo. Nyt ei ole oikein vertailupohjaa muiden vauhtiin. Se puoli on hämäränpeitossa vielä. Katsotaan miten homma lähtee kulkemaan, Pajunen sanoo.

Pajusen uran aiempia kohokohtia ovat mm. Suomen MM-rallin Spirit of the Rally -palkinto 2011, sekä kaksi menestyksekästä kautta Britannian mestaruussarjassa. Viime kaudella Pajunen saavutti Britannian R2-luokan mestaruuden.

Tänä vuonna Pajusen kilpailukalenteri painottuu SM-sarjaan. Kahden osakilpailun jälkeen hän on yhteispisteissä kolmantena.

- Auto on Ruotsissa sama kuin Suomessakin. Renkaat ovat vaihtuneet, sillä MM-sarjassa pitää käyttää vähän erilaisia leveämpiä renkaita kuin Suomessa. Ajoimme lauantaina hyvän testin, ja auto tuntuisi pelittävän, Pajunen kertoo.

Ruotsin ralli alkaa torstaina ja jatkuu sunnuntaihin. Kilpailukeskuskaupunki on Karlstad. Perjantaina rallin reitti käy Norjan puolella.

Teksti: Miiro Koivula

Kuva: Marko Mäkinen


« takaisin uutisiin