25.1.2012 Mikko Pajunen Tommi Mäkisen opeilla Tunturiin

MikkoTommi

Mikko Pajunen on valmiina perjantaina alkavaan Arctic Lapland Rallyyn. Tommi Mäkinen Racingin neliveto-Subarulla kilpaileva jyväskyläläinen on kovan     haasteen edessä. Viikonloppu           odottaa 10 erikoiskokeen ja lähes       800 kilometrin arktinen haaste Napapiirillä.

SM-sarjan avauskilpailussa Riihimäellä Pajunen ja kokenut kartanlukija Kaj Lindström olivat      kolmansia.

- Tilanne on mielenkiintoinen. Pääsen kolmantena autona reitille. Mukava koittaa missä mennään, kun vähän näkee myös kahden edellä menevien jälkiä, Pajunen sanoo.

Ne kaksi edellä menevää ovat Esapekka Lappi ja Juha Salo, SM-sarjan kärkiduo. Etenkin Salo on Napapiirillä aina kova syrjä ja painaa vain voitto mielessä. Pajunen sen sijaan ottaa kilpailuun maltillisemman lähestymistavan.

- Olen ajanut täällä vain kerran aiemmin, ja siltäkään reissulta ei kauheasti tuttuja teitä ole. Nyt pitää ajatella vähän eri tavalla kuin lyhyttä yhden päivän kisaa. En lähde hyökkäämään, vaan katselen vähän alussa mitä ympärillä tapahtuu ja mitä se kello alkaa näyttää. Hiotaan vauhtia sitten kisan edetessä, Pajunen miettii.

Pajunen testaa Subaruaan ja Pirellin renkaita vielä kisan aattona torstaina. Valmistautumisessa on vahvana apuna ollut maestro itse, Tommi Mäkinen.

- Itselläni ei kokemusta tästä rallista liikaa ole. On kyllä mielenkiintoista nähdä millaiset voimasuhteet ovat kun ollaan pitemmässä kisassa. Pitäisi pysyä pari päivää ladulla, Pajunen puntaroi.

Teksti Miiro Koivula

Kuva Jani Kekoni

 

Tunturirallin viralliset nettisivut : http://www.arcticrally.fi/


« takaisin uutisiin