14.1.2012 Mikko Pajunen hyvässä vauhdissa Riihimäellä, Nelivetotulokas katkenneella vaihdekepilläkin kolmanneksi

TMR subaru R4

Mikko Pajunen kotiutui hyvin nelivetoiseen turboautoon. 27-vuotias jyväskyläinen ajoi Tommi Mäkinen Racingin Subaru Imprezalla Riihimäen SM-rallissa lauantaina kolmanneksi. Pajunen jäi voittaneesta Esapekka Lapista 28 sekuntia. Lapin ja Pajusen väliin ehti kestomestari Juha Salo.

- Parilla ensimmäisellä erikoiskokeella oli aika kankeata menoa. Sen jälkeen lähti kulkemaan ihan hyvin. Löytyi sopiva rentous ajoon, Pajunen totesi.

Pajunen on aiemmin osallistunut SM-sarjaan -  samoin kuin Britannian rallisarjaankin ? etuvetoisella kalustolla muutamaa kokeilua lukuunottamatta. Pajunen yritti vielä lopussa iskeä voittotaisteluun, mutta vaihdekepin katkeaminen viimeistä edellisellä erikoiskokeella vie saumat nousuun.

- Semmoisella nysällä yritin sitten vaihtaa. Siinä alkoi tulla kaikenlaisia tilanteita. Vaihtaminen oli vaikeaa, ja vapaalla yritti laskea mutkiin. Jäi kyllä aika paljon hampaankoloon siinä mielessä, että ei päässyt enää lopussa hyökkäämään. Itse asiassa vähän kyrsii nyt se vaihdekeppi, Pajunen totesi.

Yhteinen sävel uuden kartanlukijan Kaj Lindströmin kanssa löytyi helposti. Päivän saldona oli mm. kahdet erikoiskoepohjat.

- Mukavaa touhua oli. Kyllä tässä aika hyvä fiilis on siinä mielessä, että kun kaikki sujuu suunnitellusti, niin mahikset on aika hyvät. Sen tämä päivä kuitenkin ehti osoittaa. Ja olosuhteethan olivat muuten viimeisen päällä. Ihan kunnon talvirallia, Pajunen tuumi.

Seuraava SM-ralli ajetaan Rovaniemellä kahden viikon kuluttua.

Teksti: Miiro Koivula

Kuva: Marko Mäkinen

In Car videot Riihimäki 2012 täältä


« takaisin uutisiin