12.1.2012 Tommi Mäkinen ja Kaj Lindström Mikko Pajusen taakse, Jyväskyläläisen ralliura jatkuu neliveto-Subarulla

Mikko Pajunen aloittaa rallin SM-kauden mielenkiintoisessa tilanteessa. Kaksi aiempaa vuotta Britannian rallisarjassa uraa luonut jyväskyläinen siirtyy nyt nelivetoisiin ja turboautoihin, ja satsaa kaikkensa SM-sarjaan.

Pajunen on saanut rinnalleen kovia nimiä. Kartanlukijaksi tulee mm. Tommi Mäkisen ja Kimi Räikkösen kanssa MM-sarjaa kiertänyt Kaj Lindström. Ajokkina toimii Tommi Mäkinen Racingin Subaru Impreza, jonka virallinen mallinimi on WRX STi R4 TMR.

- Kyllähän tässä hyvä fiilis on. Kamppeet on kunnossa. Tavoitteista en uskalla sanoa mitään. Katsotaan ensin miten tuollainen nelivetoinen auto osuu käteen, ja haetaan nyt ensin kilpailukilometrejä. Totta kai on tarkoitus menestyä ja ajaa hyviä sijoja, Pajunen tuumii.

Aiemmat kaksi kautta Pajunen on kilpailut etuvetokalustolla. Nyt talven aikana hän on päässyt tutustumaan Subarun ajonikseihin Tommi Mäkisen rinnalla.

- Tommi on ollut suureksi avuksi. Hän on ollut testeissä mukana, ja näyttänyt muutamia juttuja ja neuvonut alustansäätöjen kanssa, Pajunen kertoo.

Pajunen Subaru Impreza on uuden R4-luokituksen mukainen. Ajokki on hieman perinteistä N-ryhmän autoa kilpailukykyisempi. Muutokset huomaa ajossakin.

- Alustassa on suuri ero. Auto on hieman kevyempi, ja sitä kautta ajettavuus on parempi. Vetopito on myös parempi, ja mutkissa auto on nöyrempi kääntymään, Pajunen listaa.

Kokeneen Lindströmin tulo kartanlukijaksi tuo ohjaamoon lisää näkemystä.

- Nuotit ovat samanlaiset kuin ennenkin, mutta tietysti hänellä on omia näkemyksiä ja mielipiteitä asioista. Ihan mukava on ollut hänen kanssaan touhuta. Kyllä häneltä voi paljon oppia, Pajunen miettii.

Rallin SM-sarjan lisäksi Pajunen-Lindström kaksikko tähyää MM-ralleihin. Yksi on varmistunut: ilmoittautuminen Ruotsin osakilpailuun on jo lähtenyt.

SM-kausi alkaa lauantaina Riihimäellä, jossa ajetaan kahdeksan erikoiskokeen kilpailu. Aiemmin rallivuosi on korkattu Napapiirillä Arctic Lapland Rallissa, mutta nyt Lappiin lähdetään vasta tammikuun lopussa.

Teksti: Miiro Koivula


« takaisin uutisiin