19-20.8.2011 Ulster Rally - North Ireland

Viikonloppuna ajettiin Brittein avoimen rallisarjan viides osakilpailu johon kilpailijapari, Mikko Pajunen – Jani Salo, lähtivät toiveikkain mielin kartuttamaan pistepussiaan. Ennen kilpailua he olivat R2-luokan sarjatilanteessa kolmantena, vain kaksi pistettä kärkipaikasta. Tavoitteena oli kerätä R2-luokan taistossa se määrä pisteitä, se riittäisi sarjakärkeen nousuun.

Kilpailu ei kuitenkaan alkanut odotetulla tavalla, sillä heti ensimmäisellä erikoiskokeella tapahtui rengasrikko.

–Joku siellä vaani yhden mutkan sisälaidassa joka rikkoi renkaamme. Se tyhjeni hitaasti ja sitten kun se lopullisesti hajosi, niin jouduimme ajamaan kapeaa tietä pitkän matkaa nilkuttaen ennen kuin löysimme turvallisen paikan vaihtaa rengas. Jäimme siinä sitten heti alkuun koko kilpailun viimeiseksi, ja tappiota oman luokan kärkeen tuli minuuttikaupalla.

Seuraavilla pätkillä ennen huoltoa ei ollut oikein isku kohdillaan, kun kilpailun alku oli suorastaan katastrofi. Ensimmäisellä huoltotauolla oltiin kärkeä perässä yli kolme minuuttia. Huollossa sitten tutkailtiin tuloslistaa ja aloitettiin uuden suunnitelman myötä yrittää nousua kohti pisteitä. Perjantain viimeisillä erikoiskokeilla päästiin parempaan lyöntiin kahden viimeisen pätkän pohja-aikojen myötä. Olimme nousseet luokassamme sijalle kymmenen, mutta eroa kärkeen saatiin kavennettua vain vähän alle kolmeen minuuttiin.

Lauantai aamuna oli sitten meininki lähteä poimimaan yksitellen edellä olevia, ja katsoa sitten mihin se riittää. Aamun ensimmäisellä onnistuimme heti hyvin ajamalla pohjat, ensimmäiseen huoltoon mentäessä olimme nousseet kaksi sijaa, sijalle kahdeksan. Sitten seuraavilla lisää löylyä koneeseen ja sijoitus oli noussut jo hienosti viidenneksi. Viimeiselle neljän pätkän kierrokselle oli enää tähtäimessä yhden sijan nousu sillä muut olivat sen verran kaukana. Kilpailun pisimmällä pätkällä onnistuttiin hyvin ajamalla kymmenen sekunnin pohjat joka siivitti nousun neljännelle sijalle.

Lopulta kilpailun antiin sai olla tyytyväinen ensimmäisen erikoiskokeen ongelmien jälkeen. Nousimme tuloslistassa joka ikisen mahdollisen sijan ylöspäin ja eron kärkeen onnistuimme kaventamaan yli kolmesta minuutista alle kahteen. Lisäksi tämä sijoitus tarkoitti sitä, että nousimme nyt R2-luokan yhteispisteissä kärkeen.

Seuraavaksi ajetaankin sitten Suomen maalla, Keravan SM-Rallissa…


« takaisin uutisiin