Pajunen hämmästyttää vauhdillaan Britanniassa

Suomalaiskuljettajat ajoivat kahteen luokkavoittoon Britannian rallisarjaan kuuluvassa Pirelli-rallissa. Jarkko Nikara oli ykkönen R2-luokassa ja Pajunen puolestaan R1-luokassa.

Jyväskyläläinen Mikko Pajunen on lyönyt monet ällikällä Britannian rallisarjassa. Pajunen toisti luokkavoitollaan avauskisan menestystään.

- Hieno kilpailu kaikin puolin. Lähdettiin ajamaan täysillä, ja tulos oli nyt sen mukainen. Kun oman luokan kilpailu loppui jo heti alussa, ryhdyin ajamaan tehokkaampia autoja vastaan. Sinne niitä jäi taakse nyt aika monta. Hyvin meni, Pajunen iloitsi.

- Mutta pidetään nyt edelleen tiukasti jalat maassa. Opiskelua tämä kaikki vielä on ja ihan ensimmäisellä rappusella vasta mennään, kuski muistutti.

Pajunen ja kartanlukija Janne Perälä ajoivat lähes vakiokuntoisella Suzuki Swift –autollaan yleiskilpailussakin peräti sijalle 11.

- Tulos herätti täällä positiivisia kysymyksiä, että mikäs kaveri tämä Pajunen oikein on, kun tällä tavalla laskee tuommoisella pikkuautolla, Perälä hymyili.

Kilpailun reitti kiersi legendaarisella Kielderin alueella Skotlannin rajan tuntumassa. Rallin ylivoimaiseen voittoon ajoi konkari Gwyndaf Evans Mitsubishillä.

- Ajettiin tuloksesta, mutta ilman riskiä. Illan pimeillä pätkillä oli paljon pölyä ilmassa. Ne onnistuivat erityisen hyvin. Viimeiset pätkät olivat tosi nopeita teitä, ja meillä alkoi vähän kulku loppua autosta, Pajunen raportoi.

25-vuotias Pajunen kuuluu AKK-Motorsportin rallivalmennusryhmään. Hän ajaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla. Brittisarja jatkuu toukokuun lopussa Jim Clark Memorial –kilpailulla Skotlannissa.

Teksti: Miiro Koivula

Kilpailun tulokset löydät tästä


« takaisin uutisiin