26.2.2011 Rallye Sunseeker - British Rally Championship

Mikko Pajusen urakka rallin Britannian sarjassa alkoi viikonloppuna Sunseeker-rallissa. Jyväskyläinen korkkasi seitsemän osakilpailun brittikauden Renault Twingon ratissa, ja paketoi kilpailun luokkansa toisella sijalla. Pajunen ja kartanlukija Jani Salo jäivät luokkavoittaja Siim Plangista (Est) lopulta 25 sekuntia.

Suomalaisparin ajassa oli myöhästymisistä 30 sekuntia aikasakkoa, joten ilman tätä he olisivat voittaneet.

- Vähän oli sellaista hässäkkää ja epäselvyyttä merkinnöissä, mutta myöhässä emme olleet mistään. Vaikka pyysimme korjausta, aikamme ei muuttunut. Yritin lähteä ajamaan sitä 30 sekuntia kiinni, mutta pian huomasin ettei se ole mahdollista. Lopussa vähän rauhoitin jo menoa kun siinä kiriä yrittäessä lipsahti yksi risteys pitkäksi. Ensi kerralla sitten, Pajunen tuumi.

Pajunen oli silti hyvin mielissään kauden avauksestaan arvostetussa brittisarjassa. Bournemouthin ympäristössä ajettu 11 erikoiskokeen osakilpailu oli hänelle uusi. Olosuhteet olivat varsin vaativat, sillä sateet olivat liukastaneet monet soratiet mutaisiksi. Luokkapohjat Pajunen kellotti viidelle erikoiskokeelle.

- Auto oli ihan ok, ja ajaminenkin sujui. Alussa vähän katseltiin mitä aikoja muut ajavat ja millä tasolla mennään. Ei siinä suurta hätää ollut. Aikasakkojen jälkeen tilanne tietysti muuttui, mutta sisänsä ihan ok kilpailu. Kyllä tästä on hyvä jatkaa, Pajunen sanoi.

Yleiskilpailun voittoon ajoi nelivedon ja turbomoottorin avittamana isäntämaan David Bogie. Brittisarja jatkuu huhtikuun alussa Walesin MM-rallistakin tutuilla erikoiskokeilla Bulldog-rallissa. Sitä ennen Pajunen ja Salo kilpailevat jo ensi viikonloppuna SM-rallissa Kouvolassa.


« takaisin uutisiin