26.6.2013 Mikko Pajunen ja Janne Perälä Belgian Ypres ERC Ralliin Ford Fiesta S2000:lla

Mikko Pajunen ERC Ypres Rally 2013

Pajunen lähti mieluisalle pikakomennukselle Belgian ralliin ukrainalaisen AT-rally teamin Ford Fiesta S2000:lla. Kartturin penkille istuu muutaman vuoden tauon jälkeen tuttu mies, Janne Perälä. Alkuviikolla kaksikko pääsi hieman ottamaan tuntumaa autoon.

- Hienoa päästä pitkän tauon jälkeen kisamaan. Autokin on todella hieno, mutta vaatii varmasti paljon totuttelua. Pääsimme onneksi hieman tutustumaan autoon ennen kisaa, ettei ihan kylmiltään tarvitse lähteä ja kerkeehän sitä kisan aikana opettelemaan kun  on melkein 300 kilsaa ajettavana, toteaa Pajunen.

Keskiviikkona alkoi nuotitus jatkuen torstai-iltaiseen shakedowniin. Sen perusteella selviää perjantain lähtöpaikka itse kilpailuun. Kilpailu on kaksi päiväinen ja sisältää 20 ek:ta, joiden kokonaispituus on lähes 300km. Kisa kurvaillaan kokonaan asfaltilla.

- Tiet on kyllä todella vaativat, sillä en ole aiemmin ajanut asfaltilla missä leikataan näin paljon, joten tuo rajumpi leikkaaminen asfaltilla on myös ihan uusi juttu. Mutta kaiken kaikkiaan, en usko olevani enempää ruosteessa kun tuo varhaiseläkkeeltä kyytiin palautettu Janne Perälä. Jospa ne molempien ruosteet rapisivat shakedownissa, toteaa nuotituspäivän päätteeksi virnuileva Pajunen

Rallin kulkua voi seurata www.ypresrally.com sivuilta sekä Eurosport-kanavan lähetyksistä sekä At-rally teamin ja Mikon facebooksivuilta


« takaisin uutisiin