14.10.2012 Mikko Pajunen johti Sanremossa, mutta keskeytys vei saumat cup-mestaruuteen

RallyeSanRemo_Mikko_Pajunen_2012


Mikko Pajunen ajoi tällä kaudella Italian rallimestaruussarjaa. Hän kilpaili kokeneen kartanlukijansa Kaj Lindströmin kanssa GIMA-Autosportin Renault Twingolla, ja tavoitteli tämän luokan cup-mestaruutta.

Pajunen johti sarjaa ennen viikonloppuna ajettua päätöskisaa, Sanremon asfalttirallia. Jyväskyläläinen johti luokkaansa avauserikoiskokeen jälkeen, mutta ulosajo erikoiskokeella neljä ja siitä seurannut keskeytys tiputti hänet mestaruudesta.

- Kolme pätkää tuli ihan hyvin, vaikka meilläkin olikin väärä rengasvalinta. Neljäs ajettiin pimeässä, ja ajojärjestys muutettiin toisinpäin. Takaa tullut nopeampi auto saavutti meitä, ja aina suorilla näin kaverin valot peilissä. Keskittyminen herpaantui, ja lipsautin tieltä ulos. Se oli ihan sellainen aika harmiton ulosajo, mutta auto jäi ojanpenkkaan kiinni. Paikalla ei ollut yhtään katsojaa, emmekä saaneet autoa takaisin tielle. Lopulta siihen alkoi tulla ihmisiä, ja pystimme jatkamaan. Autoon ei periaatteessa tullut mitään ajoa haittaavaa vikaa. Takapää vähän kärsi. Olisimme siellä penkalla kuitenkin niin kauan, että suurin sallittu myöhästymisaika tuli täyteen, ja jouduimme keskeyttämään, Pajunen kertoi.

Pajusen 13 pisteen johtoasema sarjassa ei riittänyt, sillä Sanremossa voiton otti Fabrizzo Andolfi. Samalla italialainen vei mestaruuden. Pajunen ja Lindström olivat lopulta sarjassa kolmansia.

- Saimme sarjassa erittäin paljon kokemusta asfaltilla ajamisesta. Se oli yhtenä päätavoitteena, kun tähän sarjaan lähdettiin. Lisäksi koko kauden aikana pääsin ajamaan neljällä erilaisella autolla (Renault Twingo, Renault Clio, Subaru Impreza ja Ford Fiesta S2000), ja sain paljon kilpailukilometrejä eri sarjoissa. Alkuperäisen suunnitelman mukaan kausi oli tässä, mutta katsotaan nyt, jos ajamme vielä jonkun kilpailun. Ehkä ajetaan, ehkä ei, Pajunen sanoi.

Teksti: Miiro Koivula


« takaisin uutisiin