11.10.2012 Mikko Pajunen hakee mestaruutta Sanremo-rallista

Mikko_Pajunen_Kaj_Lindstrom_Rally_SanRemo_2012

Mikko Pajunen kilpailee viikonloppuna Italiassa Sanremo-rallissa. Ralli kuuluu IRC-sarjaan, ja on samalla Italian sarjan päätöskilpailu. Pajunen on ajanut tällä kaudella Italiassa kartanlukijansa Kaj Lindströmin kanssa Renault Twingo R2:lla, ja nyt kaksikolla on mahdollisuus varmistaa cupin mestaruus. Sarjakakkoseen Fabrizzo Andolfiin (ITA) on 13 pisteen etumatka.

- Tällä hetkellä johdamme sarjaa. Mestaruus on tietysti tavoitteena, ja vähän sen mukaan täytyy ajaa. Voittamallahan se mestaruus tietysti olisi varma, mutta täytyy vähän nyt katsoa miten muut ajavat, ja laskeskella pisteitä tässä matkanvarrella, Pajunen sanoo.

Pajusen vauhti on ollut Italiassa kohdallaan. Hän voittanut kuudesta ajamastaan kilpailusta oman luokkansa neljä kertaa. Jyväskyläinen on muutenkin satsannut tänä vuonna nimenomaan ulkomailla ajamiseen ja asvalttiralleihin. Alkava Sanremon osakilpailu on Pajusen kymmenes ulkomaan ralli tänä vuonna.

- Haastavia teitä täällä on. Perjantai-iltana on 44-kilometrinen erikoiskoe, joka ajetaan kaiken huipuksi pimeällä. Se voi olla aikamoinen pätkä. Hyvällä fiiliksellä lähdetään, ja kun alla testikisastakin luokkavoitto, niin mikäpä tässä. Lähdetään koittamaan vauhtia, ja yritetään ottaa se mestaruus talteen, Pajunen sanoo.

Kaksi viikkoa sitten Pajunen voitti testikisana ajamansa DŽAppennino-rallin kellottamalla seitsemän pohja-aikaa kahdeksasta.

Ralli Sanremossa alkaa perjantaina ja jatkuu lauantaihin. Osa erikoiskokeista on tuttuja rallin MM-sarjasta, sillä Sanremo isännöi MM-rallin osakilpailua vuoteen 2003 asti.

Teksti: Miiro Koivula


« takaisin uutisiin