15.9.2012 Mikko Pajusella väkevä vauhti IRC-kilpailussa Ukrainassa - Kärkipaikka vaihtui kuitenkin keskeytykseen

mikko_pajunen_irc_2012

Mikko Pajunen aloitti IRC-sarjan osakilpailun Ukrainassa väkevästi. Pajunen ajoi Yalta-rallissa Ford Fiesta S2000 autolla ja johti kilpailua alussa. Asfalttiralliin panostanut jyväskyläläinen piti kärkipaikkaa vielä lauantaina päivällä, mutta sitten erikoiskokeen kuusi tapahtumat laittoivat hänen ja kartanlukija Kaj Lindströmin nimet keskeyttäneiden listaan.

- Ihan ok oli se alku. Kyllä tuollaisella autolla on hieno laskea. Mutta ihan loppuun asti ei homma sitten onnistunut, Pajunen sanoi.

Hän johti kisaa neljän erikoiskokeen jälkeen kuudella sekunnilla. Viidennellä erikoiskokeella Yurij Protasov nousi ykköseksi. Pajusen nousu takaisin piikkipaikalle päättyi ulosajoon seuraavalla erikoiskokeella.

- Aamulla laitettiin vääränlaiset renkaat alle. Ne olivat kovempaa seosta, eivätkä toimineet. Huollossa saatiin oikeat kumit alle, ja sen jälkeen ajoi tuntui taas tosi hyvältä. Ulosajo tapahtui kutospätkän maalipäässä. Nuotissa oli vasen-täys-miinus-kirraa, ja siitä lähti vähän perä irti, ja keula haukkasi sisäpuolelta ja auto lensi tieltä. Auto osui ensin betoniseen tolppaan ja lopulta puuhun. Täysin turha ulosajo ja puhtaasti oma moka. Kutosvaihteella siihen tultiin aika raisusti. Ei tarvinnut superralliakaan miettiä, auto sai sen verran kipeää, Pajunen harmitteli.

Protasov johti rallia lauantain jälkeen. Kilpailu päättyy sunnuntaina. Seuraavaksi Pajunen lähtee Italiaan, jossa hän ajaa ensi viikonloppua jälleen tutummalla Renault Twingolla.

Teksti: Miiro Koivula

Kuva: www.ircseries.com


« takaisin uutisiin