14.9.2012 Mikko Pajunen IRC-rallissa Ukrainassa Jyväskyläläinen ajaa Ford Fiesta S2000 -autoa

IRC_Yalta_Rally_Pajunen_Lindström_2012

Mikko Pajunen kilpailee viikonloppuna IRC-sarjan osakilpailussa Ukrainassa. Jyväskyläläinen ajaa kartanlukijansa Kaj Lindströmin kanssa Ford Fiesta S2000 -autoa. Alkuviikon testisessio ja torstain testierikoiskoe sujuivat uuden auton ratissa hyvin, ja odotukset ovat korkealla. Yalta-ralli ajetaan asvaltilla. Pajunen täräytti testierikoiskokeen toiseksi nopeimman ajan.

- Hieno ajaa tällaisella autolla. En ole aiemmin S2000:lla ajanutkaan, ja kyllä auto teki heti vaikutuksen. Viimeisen päälle hieno peli ja nöyrä menemään. Nyt ymmärsi, ettei ole ihme, kun ei ole oikein N-ryhmäläisellä tällaista vastaan pärjännyt, Pajunen sanoi.

Tänä viikonloppuna ajetaan myös SM-sarjan päätösosakilpailu Keravalla, mutta sarjassa kolmantena edelleen oleva Pajunen on päättänyt satsata panokset ulkomaan kisoihin.

Ukrainassa rallin tiestö on rajussa kunnossa. Puhdasta ja tasaista asvalttia on vain nimeksi.

- Aika karkeaa asvalttia. Liukasta ja reikäistä. Tarkkana pitää olla. Raju kisa varmasti renkaille ja autoille.

Testierikoiskokeen tulos oli lupauksia herättävä. Pajunen ei ole Ukrainassa harjoittelemassa, vaan menestymässä.

- Testiä ajettiin maanantaina 48 kilometriä. Kyllähän sitä voisi ajaa vaikka 600 kilometriä, mutta kun se tuppaa maksamaan aikalailla. Kyllä tilanne on se, että nyt ajetaan tuloksesta tällaisella kalustolla. Tällä tasolla ei yksinkertaisesti ole varaa harjoitella ja katsella muiden aikoja. Jos tänne tullaan harjoittelemaan tällaisella autolla, niin se on aika kallista treeniä. Tarkoitus on menestyä ja taistella kärkisijoista, Pajunen korostaa.

Alkusyksy on ollut Pajuselle kiireinen. Hän lensi Ukrainaan suoraan Ranskasta, jossa ajoi Renaultilla maan mestaruussarjan osakilpailussa. Kisa päättyi keskeytykseen teknisen vian vuoksi. Jarrut oikuttelivat, ja tästä syystä Pajunen päätyi lopulta ojanpuolelle.

Teksti: Miiro Koivula


« takaisin uutisiin