7.9.2012 Rally Mont-Blanc päättyi teknisenvian saattelemana ulosajoon

Pajusen ja Lindströmin taival Ranskan Alpeilla keskeytyi erikoiskokeella kaksi jarrujen menetyksen myötä ulosajoon. Ensimmäinen ek lupaili hyvää, Mikko taputteli 12.5km pitkällä pätkällä 6,3 sekunnin pohja-ajan Clioille ja sijoittui R3 luokassa kakkoseksi, 2,5 sekunnin päässä Citroen DS3:lla kurvailevasta Mathieu Arzenosta.

Toisella erikoiskokeella tapahtui sitten kummia. - Tosiaan, ensin meni poljin ihan yllättäen pohjaan kun tultiin kuutosvaihteella jyrkkää alamäkeä vuorelta alas, onneks oli loivia mutkia edessä silloin. Sitten ajeltiin hiljakseen ja jarrut alkoi toimia. Siitä kuitenkin jatkettiin varovasti ja ajoissa jarruttaen. Yhden suoran alkupäässä kokeilin jarruja, mutta poljin losahti täysin pohjaan. Oli aika huimaa huomata, että nyt pitää auto vaan vetää pihalle kun oli sen verta jyrkempiä mutkia tulossa, totesi Pajunen jännitävien vaiheiden jälkeen

- Käsijarrussa oli sen verran jöötä, että sain käännettyä auton perä edellä puskaan juuri ennen kiviaitaa. Siitä se lensi takaisin tielle, eikä lähteny pyörimään, lisää Pajunen.

Clio selvisi pienillä vaurioilla. Tiedokeruusta sitten ilmeni, että etupäästä hävisi kaikki paineet, ilmeisesti etupään jarrusylinterin rikkoutumisen vuoksi.

Lopuksi Mikko vielä toteaa, että herättää kummasti tuolla pätkällä kun häviää jarrut yli 150km/h vauhdista, ja varsinkin kun ei ollu ihan loiva alamäki.

Ranskan mestaruussarja ei tunne Super-rallisääntöä, joten valitettavasti Mikko ja Kaj eivät pääse huomenna jatkamaan Ranskassa. Joten katseet voidaan suunnata viikon päästä ajettavaan IRC-sarjan Ukrainan osakilpailuun Yalta Ralliin, jossa Pajunen ajaa Super 2000-luokan Ford Fiestalla


« takaisin uutisiin