6.9.2012 Mikko Pajunen Renaultin kutsumana asvalttiralliin Ranskaan


Mikko Pajunen ajaa viikonloppuna Ranskan rallisarjan asvalttiosakilpailussa. Jyväskyläläinen sai kutsun Renault Sportilta osallistua Rallye Mont-Blanciin. Ajokkina on Renault Clio R3, joka on samanlainen, jolla hän hämmästytti asiantuntijoitakin Suomen MM-rallissa vuosi sitten.

- Kyllä nyt kävi vähän joulu. Soittivat, että tulisinko ajamaan. Ei tarvitse tuoda rahaa, riittää kun tuo itsensä ja kartanlukijan. En kieltäytynyt, Pajunen hymyilee.

Pajunen kilpailee tutun kartanlukijansa Kaj Lindströmin kanssa. Ralli ajetaan aivan Ranskan itärajalla Sveitsin ja Italian rajojen kainalossa. Pajuselle yhteistyö Renaultin kanssa on tuttua. Hän on ajanut tällä kaudella Italiassa Twingo Cupia. Hän voittanut luokkansa kolme kertaa.

- Autoa Ranskassakin ajattaa sama Renaultin italialaistalli Gima Autosport. Ajoimme testit maanantaina, ja hienostihan tuollainen auto menee. Todella hienosti. Nyt saamme jälleen lisää asvalttikokemusta vähän tehokkaammalla autolla, Pajunen sanoo.

Ulkomaan kilpailuohjelma pakottaa Pajusen jättämään väliin kauden viimeisen SM-rallin. Pajunen ajoi neljä ensimmäistä SM-rallia nelivetoisella Subarulla. Hän on edelleen SM-pisteissä kolmantena. Loppukauden kilpailuohjelma on kuitenkin suunnattu ulkomaille.

- Viimeisen SM-rallin aikaan ajamme IRC-sarjan osakilpailun Ukrainassa. Silloin kalustona on Ford Fiesta S2000. Kyllä tämä on ihan tietoinen valinta, että keskitymme nyt asvalttiralleihin, Pajunen korostaa.

Teksti Miiro Koivula

Rally Mont Blanc nettisivut

Mont Blanc tulosseuranta

IRC Yalta rally nettisivut

mikko_pajunen_rally_mont_blanc


« takaisin uutisiin