10.6.2012 Mikko Pajusen kisa Lapualla päättyi kattokerhoon

Mikko Pajunen Lapua ralli SM crash

Rallin SM-sarjan kesäkauden avaus päättyi Mikko Pajusen ja kartanlukija Kaj Lindströmin osalta oikeastaan jo ennen kuin se ehti edessä kunnolla alkaa. Lapualla lauantaina ajetussa rallissa Pajunen joutui keskeyttämään ensimmäisellä erikoiskokeella ulosajon vuoksi. Kuljettajakaksikko selvisi rytäkästä vahingoittumattomana.

- Siinä oli pari sellaista oikeaa mutkaa peräkkäin, ja jo ensimmäinen meni vähän leveäksi. Seuraavassa mutkassa osuin vähän kiveen, ja siitä lähti auto lentoon. Muutaman kerran se ympäri pyöri ja jäätiin katolleen. Siinä paikassa ei ollut katsojiakaan, joten ei saatu autoa enää takaisin tielle. Vähän oli harmi homma tämä. Kyllä me heti alusta yritimme tulla, ettei tarvitsi sitten avauspätkän maalissa miettiä paljonko pitää alkaa kiristämään vauhtia. Siltikään vauhti ei ollut kyllä mitään riskivauhtia, Pajunen kertoi.

Tommi Mäkinen Racingin Subarulla ajava Pajunen säilytti edelleen SM-sarjan kolmospaikkansa. Lapuan osakilpailun voittoon ajoi Esapekka Lappi. Lappi on voittanut kauden jokaisen SM-rallin, ja johtaa sarjaa maksimipistein.

Pajusen kausi jatkuu jo ensi viikonloppuna IRC-sarjan osakilpailussa Italian Sisiliassa. Siellä hän ajaa etuvetoluokan Renault Twingo Evolla.

 

Teksti: Miiro Koivula

InCar kamera: Reissumies


« takaisin uutisiin