6.6.2012 Mikko Pajusella kunnon kilometrit Lapuan SM-ralliin - Talven jälkeen takana Italian sarjaa sekä testikisa Suomessa

Mikko_Pajunen_LapuaSM_2012Rallin SM-sarja jatkuu viikonloppuna Lapualla. Edellinen osakilpailu ajettiin helmikuun lumilla. Mikko Pajunen pääsee Pohjanmaan lakeuksille hienossa tilanteessa. Hän on ajanut kevättauon aikana peräti neljä rallia: kolme Italiassa sekä yhden koti-Suomessa.

Lapuan osakilpailuun Pajunen starttaa kartanlukijansa Kaj Lindströmin kanssa Tommi Mäkinen Racingin Subarulla.

- Ihan hyvin on kilometrejä alla. Tietysti Italiassa auto on vähän toisenlainen (Renault Twingo Evo) kuin tämä Subaru, mutta on kuitenkin päästy ajamaan paljon. Ajoimme yhden testikisan nyt Subarulla Suomessa, ja pientä totuttelua se taas vaati, Pajunen sanoo.

Pajunen on SM-sarjan yhteispisteissä talven jälkeen kolmantena. Jokaisessa talven osakilpailussa hän oli kolmas.

- Ihan hyvällä mielellä ollaan. Auto tuntuu hyvältä, ja tuntuu että kesällä tällainen iso auto rullaa kevyemmin kuin talvella. Vähän ajetaan vielä rallin alla alustatestiä ja kokeillaan iskunvaimentimissa muutamia juttuja. Sanoisin kyllä, että hyvällä mallilla ollaan, Pajunen sanoo.

- Kyllä me nyt yritämme voittaa. Aika isot ja nopeat siellä odottavat. Ihan tosissaan saa laskea menemään. Viime vuonna ajoimme Lapualla pikkuluokan Renaultilla, ja voi olla, että teemme nuotit kokonaan uudestaan vaikka samoja erikoiskokeita olisikin, Pajunen puntaroi.

Lapuan osakilpailu ajetaan lauantaina. Perjantaina kuljettajat saavat ennakkotutustua eli nuotittaa erikoiskokeet.

Lapua POP Pankki SM ralli live tulosseuranta täältä

Teksti: Miiro Koivula

Video: MiHa


« takaisin uutisiin