19.5.2012 Mikko Pajunen Rally dell´Adraticon mestariksi näytöstyyliin

MikkoPajunen_Rally_dell_Adriatico_2012Kaksipäivänen Rally dell´Adratico ajettiin kuluneena viikonloppuna pohjois Italiassa suomalaisittain kirjaimellisesti aurinkoisissa tunnelmissa. Rally dell´Adriatico on Italian CIR mestaruussarjan yksi viidestä osakilpailusta. Mikko Pajunen osallistuu yhdessä kartanlukijansa Kaj Lindströmin kanssa sarjaan Renaultin kutsumana GIMA Autosportin kaksivetoisella Evo Twingolla.

Rallin avauspäivänä Pajunen ja Lindström nakuttelivat pohja-ajat kaikille neljälle erikoiskokeelle. Kisan ensimmäisessä huollossa vaikutti selvästi siltä, että Pajunen on löytänyt ajamisen hurmoksen jälleen.

- Hyvä päästä pitkästä aikaa vetämään soralla. Tosin tiet ovat melko erilaisia, kun missä on aiemmin ajanut. Todella kovapintaista ja hetkittäin jopa asfalttimaista pintaa, jossa myös ajotyyli täytyy sovittaa sen mukaan. Myös ek:den keskinopeudet ovat aika kovia, summaa Pajunen kahden erikoiskokeen jälkeen.

- Auto on antanut hieman haastetta levottomuudellaan, onhan Evo Twingo vielä varsin uusi tapaus soralla. Ehkäpä siihen kisan mittaan keksitään jippoja, siis joko autoon tai kuskiin. Hiton mukavaa hommoo kuitennii, lopetti Mikko.

Ensimmäisen päivän jälkeen toisena R2 luokassa Evo Twingolla kaasutteleva A.Carella oli jo 43 sekunttia Pajusta perässä. Kolmantena kurvaili Citroen C2:lla A.Nucita. Kisapäivän päätteksi ei enää Pajuselta irronnut kovinkaan monisanaisia analyysejä

- Jotta ei mitään lisättävää edelliseen. Samanlailla mentiin kun aikaisemmin, siis ei ongelmia juurikaan, tiivistää Pajunen päivän.

Lauantain ajopäivä koostui kahdesta erikoiskokeesta, jotka molemmat ajettiin kolmeen kertaan. Aamu alkoi 18.29km pitkällä Castel Saint ´Angelon pätkällä ja matka jatkui puolet lyhyemmällä Colli Del Verdicchion erikoiskokeella. Ek 6 ajettiin siirtymänä ulosajojen vuoksi ja aamun ensimmäiseen huoltoon autokunnat saapuivat vain yhden varsinaisen startin jälkeen. Tämä sopi mainiosti Pajuselle, sillä auton vakauden kanssa oli pieniä ongelmia.

- Auto edelleen hieman levoton, yritetään säätää sitä nyt huollossa, totesi Pajunen ja lisäsi vielä loppuun pilke silmkulmassa, että ajetaan loppukisa “isolla silmällä”.

Huolto onnistui säädöissään ja isolla silmällä mentiin. Lauantain kilpailu oli toisinto perjantaista, eikä autokunta Pajunen - Lindström luovuttanut paalupaikkaa yhdelläkään erikoiskokeella Italian pojille. Podiumille noustiin Pajusen johdattamana 2.08.3 erolla kakkoseksi Citroen C2:lla ajaneeseen A.Nucitaan. Kolmosjakkaralle nousi A.Carella, niin ikään Renault Evo Twingolla jääden 2.14.3 Pajusesta. Samalla Pajunen kuittasi myös meneillään olevan Twingo Cupin osakilpailu voiton. Kilpailun jälkeen Pajunen oli lopputulokseen luonnollisesti tyytyväinen

– Eihän siinä isolla silmällä mentiin ja tulos on tässä, hymyili Pajunen. Kokonaiskilpailussa Mikko Pajunen ja Kaj Lindström sijoittuivat 10. Italian mestaruussarjan seuraava Targa Florion osakilpailu ajetaan 14-16 kesäkuuta.

 

Kuva ja videot: MiHa & JJ


« takaisin uutisiin